Vlašské orechy 500g
Vlašské orechy sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré majú priaznivý vplyv na činnosť mozgu. Mozog sa rovnako ako vlašský oriešok prevažne skladá z tukov a navyše sa mu oriešok až nápadne podobá. Nájdete v nich aj vlákninu, bielkoviny, vitamíny a minerálne látky. V porovnaní s ostatnými orechmi sú vlašiaky najvýznamnejším zdrojom antioxidantov. Výskyt polyfenolov, ALA omega-3, horčíka a arginínu v orieškoch určite ocení každý zástanca zdravého životného štýlu. Nízky obsah sacharidov zase ocenia najmä diabetici a vysoký pomer zdravých tukov a bielkovín športovci. Krajina pôvodu: Slovensko. Alergény: vlašské orechy.
500g mandle nelúpané
Výživové údaje na 100g
Energia kJ/kcal | 2 713/648 |
Tuky | 54g |
Nasýtené mastné kyseliny | 5g |
Trans-mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 15g |
Cukry | 4g |
Bielkoviny | 19g |
Soľ | 0,01g |